Recept voor 4 personen, voorbereiding 30 min, bereiding 15 min
Ingrediënten
- 500 gram Havermout
- 150 gram bosbessen of rozijnen
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gram gemalen kokos
- 50 gram sesamzaadjes
- 75 gram walnoten
- 75 gram zonnebloempitten
- 150 ml olijfolie
- 100 ml maple siroop of ahornsiroop
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediƫnten in een ovenschaal, behalve de bosbessen of rozijnen.
Verwarm de olie en de siroop in een pannetje op laag vuur zodat het goed kan vermengen. Het mag niet koken. Haal van het vuur, meng de vanillesuiker erdoor en giet het over de ingrediƫnten. Roer alles snel door elkaar. Rooster de granola in 40-50 minuten in de oven en roer af en toe. Voeg de laatste 10 minuten de bosbessen of rozijnen aan het mengsel toe. Laat het afkoelen en bewaar het in een afsluitbare glazen pot. Heerlijk met kwark of yoghurt!