Hinkelmans recept

Pruimenplaatcake

Thema
Zoet

Seizoenen
Herfst, Zomer

Menugang
Tussendoor

Ingrediënten

• 170 gram fijne kristalsuiker
• 185 gram bloem
• 1 theelepel bakpoeder
• Snufje zout
• 60 ml melk
• 3 eieren
• 2 theelepels vanille-extract
• 180 gram gesmolten boter
• 15 pruimen, ontpit & gehalveerd
• 2 eetlepels fijne kristalsuiker

• Bakblik 20 x 30 cm

 

 

Werkwijze

Oven voorverwarmen op 160 graden.

Zeef de bloem, suiker, bakpoeder en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
In een andere kom doe je de eieren, melk en vanille. Meng alles goed door elkaar.

Giet het eimengsel en de boter in het kuiltje van de grote kom en klop alles in 2 minuten tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de ingevette bakblik.

Druk de pruimenhelften met de snijkant naar boven, in rechte rijen in het beslag. Zet het blik in de oven en bak gedurende 20 minuten, strooi er de suiker over en bak nog eens 20 minuten (check aan de hand van een saté prikker of de cake goed is).

 

Deel nu: