Hinkelmans recept

Havermoutpannenkoek

Recept voor 8 personen, voorbereiding 15 min, bereiding 15 min

Thema
Havermout

Seizoen
Hele jaar door

Menugangen
Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

Voor 8 pannenkoeken:

  • 150 gram havermout
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren (M)
  • 4 dl magere/halfvolle melk
  • 2 eetlepels olie (bijvoorbeeld zonnebloem)
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker (dit kun je er ook uit laten!)
  • snufje zout
  • olie of margarine om in te bakken

Werkwijze

Mix in een kom eerst de eieren met de basterdsuiker, voeg vervolgens zout, bloem en havermout toe.

Mix tot het een glad geheel is. Laat het beslag een kwartiertje rusten.

Verhit de olie of margarine, schep een (soep)lepel vol mix in de pan en bak de havermoutpannenkoek aan beide zijden.
Eet de havermoutpannenkoeken met vers fruit of de lekkerste jam. Of misschien met beiden!

Tips:
- Voeg een theelepel kaneel toe aan het beslag, voor nog wat extra smaak.
- Bak de verse vruchten mee in de pannenkoek.

Deel nu: