Recept voor 4 personen, voorbereiding 15 min, bereiding 30 min
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- boter of olijfolie
- 150 g boerenkool (diepvries of vers)
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl komijnzaad
- peper
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- 250 g rookworst
- 4 eieren
- 100 ml kookroom
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Snijd de ui in kleine stukjes, pers de knoflook en fruit deze een paar minuten in de pan met boter of olijfolie. De boerenkool, tijm, komijnzaad en peper toevoegen. (Laat het zout achterwege, de worst is namelijk van zichzelf al zout genoeg).
De quichevorm invetten en bekleden met het ontdooide deeg. Daarna het boerenkoolmengsel verdelen over de quichebodem. Rookworst in plakjes snijden en verdelen over het mengsel.
Klop de eieren los met de room en schenk over het mengsel. Bak de quiche in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven op 150 °C.