Recept voor 12 personen, bereiding 120 min
Ingrediënten
- 250 gr roomboter: 240 gr voor de vulling & 10 gr voor invetten
- 200 gr suiker: 165 gr voor de vulling & 35 gr voor taartvorm en bovenkant
- 450 gr rabarber
- 165 gr bloem
- 100 gr amandelmeel
- 5 gr bakpoeder
- 5 gr zout
- 2 grote of 3 medium eieren
- 60 ml sour cream of Griekse yoghurt
- Taartvorm 24x24 of 28x20
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Vet de taartvorm in met de boter en bestrooi met suiker.
- Snijd de rabarber in de lengte doormidden. Reserveer 6-8 van de mooiste stukken voor de bovenkant van de taart. Snijd resterende rabarber in 2-3 cm stukken.
- Mix amandelmeel, bloem, bakpoeder en zout in een keukenmachine.
- Mix 240 gram boter, 165 gram suiker en de vanillesuiker met een mixer in een kom tot een glad geheel.
- Voeg de eieren er een voor een aan toe en mix dit in ongeveer 4 minuten glad.
- Verlaag de snelheid van de mixer en voeg geleidelijk de yoghurt of sour cream toe.
- Voeg de gehakte rabarber toe en schep het beslag in de ingevette taartvorm.
- Leg de bewaarde rabarberstelen hierboven op en strooi de resterende suiker hierover heen.
- Bak de cake in 70-80 minuten gaar. (plaats eventueel een stukje bakpapier onder de taartvorm voor het opvangen van eventueel bakvocht.