Recept voor 6 personen, voorbereiding 10 min, bereiding 10 min
Ingrediënten
- 100 gram rucola, fijngesneden
- 75 gram walnoten, gepeld
- 50 ml koolzaad of olijfolie
- 100 gram oude (schapen)kaas
- 2 tenen verse knoflook
- 1 theelepel azijn (of citroen)
- Peper en zout naar smaak
Werkwijze
- Was de rucola in koud water en droog met een sladroger. Snijd 2/3 van de rucola fijn en houd de rest achter voor de garnering.
- Rasp 2/3 van de oude kaas en houd de rest achter voor de garnering.
- Rooster de walnoten in een droge pan bruin en krokant. Snijd de walnoten in grove stukken.
- Pureer in een keukenmachine de rucola, walnoten, kaas, knoflook en olie tot een smeuïge massa. Voeg indien nodig extra olie of peper toe.
Tips:
- Schenk een laagje olie op de (overgebleven) pesto om deze langer te bewaren. De pesto is ook heerlijk als dip op vers (desem)brood.
- Combineer de rucola in de zomer met een een paar basilicumblaadjes of vervang deze buiten het seizoen door winterpostelein
- Lekker met verse pasta. Meng de pesto door de pasta, en maak het geheel af met wat oude kaas die je ook in de pesto hebt gebruikt.