Een lokale variant op de bekende pesto met basilicum. Rucola groeit heel gemakkelijk in een kruidenbak of op een balkon en kan van april tot oktober geoogst worden. Combineer de rucola in de zomer met een paar basilicumblaadjes of vervang deze buiten het seizoen door winterpostelein.
Hinkelmans receptenUitgebreid recepten zoeken
Havermout met appel en rabarber
Start je dag goed met dit powerontbijt! Heerlijk met havermout, appel en rabarber. Geen ochtendmens? Maak het dan de avond van tevoren: net zo lekker!
Salieboter met citroen
Deze salieboter is makkelijk zelf te maken en kan zeker een week in de koelkast bewaard worden. Heerlijk voor bij de BBQ met een stokbroodje of met gebraden vlees.
Rabarbercake
Rabarber is weer in het seizoen: heerlijk van Nederlandse bodem! Veel mensen denken dat rabarber een fruitsoort is maar het is een groente. Rabarber heeft een fris, zoete en zure smaak die echt perfect is voor toetjes.
Quiche van boerenkool
Boerenkoolstamppot met worst kennen we natuurlijk allemaal maar heb je weleens een quiche gemaakt met boerenkool?
Pruimenplaatcake
Wanneer de pruimentijd is aangebroken, dan is niets lekkerder dan er een plaatcake mee te maken.
Havermout-to-go
Een smoothie van havermout, makkelijk voor onderweg!
Havermout plaatcake
Een plaatcake is altijd zo fijn om te maken. Je kunt er prima van delen, en deze cake is na een dag nog lekkerder! Neem nou deze havermout plaatcake met appel en blauwe bessen.
Speculaascake
Deze cake is al heerlijk lang voordat je je schoen kunt zetten.
Havermoutpannenkoek
Ontbijt eens met een havermoutpannenkoek. Ook lekker als lunch trouwens!
Komkommersalade zoet-zuur
Deze frisse komkommersalade maak je in een paar minuutjes met weinig ingrediënten. Mooie basissalade om mee te gaan variëren.
Roombotercake
Deze roombotercake is een bewezen recept. Een extra lekkere smaak krijg je door het toevoegen van de vanillesuiker en door het beslag echt lekker lang te kloppen.
Citroencake
Een heerlijke frisse zomerse cake. Maar uiteraard lekker het hele jaar door.
Knapperige havermout
Absoluut een favoriet ontbijtgerecht en erg makkelijk voor doordeweekse dagen.
Klassieke aspergesoep
Het aspergeseizoen is weer van start gegaan! Wat dacht je van een heerlijke, romige soep met het witte goud?
Snelle salade van rode bietjes
Een lekkere lunchsalade met rode bietjes, aardappel, appel en augurk.
Witlof met een twist
De bekende witlof uit de oven… met een twist van tijm. Smullen maar! #witlof #tijm #ovenschotel
Oven voorwerwarmen op 200 – 225 graden
Salieboter met citroen
Deze boter is makkelijk zelf te maken en kan zeker een week in de koelkast bewaard worden. Je kan hem serveren bij alle soorten gebakken en gebraden vlees (denk BBQ). Of gewoon op een sneetje geroosterd brood. En er zit geen knoflook in, dus ook prettig voor iedereen om je heen 🙂