Recept voor 10-12 personen, voorbereiding 15 min, bereiding 50 min
Ingrediënten
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram suiker
- 200 gram bloem
- 6 gram (wijnsteen)bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- 4 theelepels speculaaskruiden
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 1 cakevorm van 24 cm, probeer bij deze cake eens een ronde vorm van 26cm doorsnede. Kun je als puntjes serveren
Werkwijze
Oven voorverwarmen, cakevorm invetten of voorzien van bakpapier. Boter met suiker, vanillesuiker en zout tot crème mixen.
Eén voor één eieren toevoegen. Mixer op hoge snelheid, dan word het beslag luchtig.
Vervolgens bloem, bakpoeder en speculaaskruiden voorzichtig toevoegen en goed door elkaar mixen op een wat lage snelheid.
In (ingevette) bakvorm gieten, midden in de oven plaatsen en in 50 minuten bakken op 160 graden Celsius.
Let op: niet langer bakken, dan droogt de cake uit!